Оптимизиране на категория „пасти за зъби“: Дайте по-голям избор на клиента, докато улеснявате работата си

Пасти за зъби-оборудване за автоматизация на рафта

Необходимостта от добра устна хигиена наподобява нуждата от хляб. Пастата за зъби, четките за зъби, конците за зъби, водата за уста и други свързани с тях продукти се използват от почти всички, което прави тази категория постоянно търсена. Непрекъснато излизат нови и нови продукти, които фармацевтичната индустрия подкрепя с реклами. Никой не е имунизиран срещу примамливите обещания за красота и здраве, затова и клиентите са любопитни и очакват да открият вълшебния продукт на рафта.

Дори и да пренебрегнем този тип импулсни покупки,  много от артикулите в тази категория са консумативи, които се нуждаят от редовна подмяна. Това води до чести посещения на клиентите в секцията за устна хигиена, увеличавайки трафика и потенциала за допълнителни покупки. А кой ритейлър би се отказал от тази перспектива?

Само че рафтовете не са разтегателни. Как тогава супермаркетът да отговори на търсенето на клиента и да му даде възможност да пазарува тези продукти от неговия рафт?

Очевидно е, че няма как всичко, което се рекламира да се намира във всеки магазин – независимо с колко голяма площ разполага. Но може да се оптимизира.

В този пост ще разгледаме решение, което ще извлече максимума от пространството за устна хигиена, с което разполага вашия обект.

Предизвикателствата и възможната оптимизация

Продуктите за устна хигиена и особено пастите за зъби са в специфични опаковки, които ако са поставени хоризонтално са сравнително лесни за поддръжка, а и са доста по-забележими на рафта. За съжаление, обаче, този тип излагане изисква пространство и не е ефективно, когато се търси добър асортимент.

Вертикалното излагане от своя страна позволява максимално използване на рафта в ширина, но изисква постоянно „оправяне“ на падналите встрани или назад опаковки или дупки след покупките на продукти в промоция. Да не говорим колко е трудно при сгъстени рафтове да подредиш кутийките, когато едвам ти остава място за пръстите заради горния рафт.

Най-работещото към момента решение за поддръжка на тази категория е оборудване, което да осигурява стабилност на вертикално поставените опаковки и самозареждане след покупка без намесата на човешка ръка.

Рафтово оборудване за Пасти за зъби и други продукти от категория „Устна хигиена“

Решението, което ви представяме в този блог пост представлява матрица от кристално-прозрачни разделители фиксирани на рафта, които създават собствен „коридор“ за всяка опаковка. Във всяко продуктово място има поставен пружинен избутвач с гръбче за поддръжка в изправено положение. Избутвачът самопридвижва продукта напред, ако предишният е бил изваден от рафта.

Ключово в този тип решения е гъвкавостта. Няма значение дали рафтът е метален, дървен или стъклен. Разделителите се фиксират върху всяка рафтова плоскост с подходяща лента за окачване. Конструкцията им ги прави подходящи и адаптиращи се към различни по дълбочина рафтове. Всичко е според вашето рафтово оборудване.

Кое прави уникално това решение спрямо други подобни системи за автоматизиране на рафта?

Миниатюрната преграда на разделителя, която е специално създадена за този вид продукти е почти невдима, но достатъчно сигурна, за да поддържа високата и нестабилна опаковка. Така продуктите са видими в цялост и лесно се изваждат от рафта. Избутвачът е тесен и подходящ за формата на опаковката, а избутването е съобразено с дълбочината на рафтовия плот.

Категорията се зарежда изключително бързо, защото всеки продукт си има свой коридор. Броят на зарежданията намалява почти наполовина, тъй като дори до последния продукт, рафтът изглежда пълен.

Рафтовото оборудване за устна хигиена е подходящо както за супермаркети, така и за аптеки и дрогерии на самообслужване.

Кои са ползите от поставяне на рафтово оборудване за Пасти за зъби

Поставянето на рафтово оборудване за автоматизация е инвестиция, а не разход, защото ползите му са в две посоки: намаляване на разходите от една страна и увеличение на продажбите и асортимента от друга.

100% уплътняване на пространството:

Пространството на рафта се уплътнява в две измерения –в ширина и във височина.

В ширина уплътнението се получава от поставянето на опаковките във вертикално положение, без това да е проблем за трайното им състояние в тези нестабилна позиция. Разделителите придържат пастите за зъби изправени, като не им позволяват да политат встрани или напред, както и да се миксират с други продукти.

Във височина, защото позволява максимално сгъстяване на рафтовете, като много често е възможно да се постави и допълнителен рафт на регала. Това уплътняване става възможно защото продуктите са винаги избутани напред и не е необходим луфт отгоре, за да бъде извадена опаковката. Предните защитни бордчета на разделителите също позволяват лесното изваждане на кутийката, без да е необходимо повдигане, както е при цялостна предна преграда на рафта.

Наполовина време за зареждане и „оправяне“ на рафта:

Представете си (всъщност няма нужда, със сигурност имате опит), какво е да подреждаш вертикално пасти за зъби, като внимаваш да не бутнеш това, което вече е подредено. Или някоя паста да е в промоция и да трябва да издърпаш останалите бройки напред, защото е станало дупка. Кошмар и издрани пръсти. И време за оправяне.

С това оборудване е необходимо само да извадите последния останал продукт от вид и да запълните „тунелчето“ без да се притеснявате, че ще съборите страничните опаковки или да е необходимо да провирате ръката си в дъното на рафта. Веднага ще забележите разликата.

Визия, която кара клиента да се спре:

Това, което не се вижда на рафта – не се продава. Оборудването за пасти за зъби ще осигури 100% видимост на всяка опаковка на рафта. За разлика от ръчното зареждане и грижа за категорията, продуктите изглеждат отлично през цялото време, не само след като е минал аранжорът.

Категорията има изобилен вид и създава впечатление за професионализъм и ред. Това е което подсъзнателно като купувачи търсим в магазина. Лесно ориентиране и приятна визия за окото. Затова и брандовете толкова държат на дизайна на своите опаковки.

Какво е необходимо, за да приложите рафтовото оборудване за пасти за зъби във вашия обект

Единственото, което трябва да направите за да приложите тази система във вашия магазин, е да знаете броя на рафтовете, които искате да оборудвате и да измерите ширината и дълбочината на на всеки от тях в секцията.

Окомплектовката обикновено е в точни бройки според вашата конкретна нужда. Поставянето е лесно и във всеки момент можете да преместите оборудването на друго място или да смените планограмата. Всичко се сглобява и поставя, като детски конструктор.

В заключение можем да кажем, че търсенето на продукти за устна хигиена представлява както предизвикателство, така и възможност за търговците на дребно. Въпреки че необходимостта от ефективна организация на рафтовете е очевидна, решението се крие в иновативното оборудване за автоматизация на рафта. Чрез използването му магазините могат да оптимизират пространството, да подобрят ефективността на попълване на запасите и да подобрят преживяването на клиентите. Тази инвестиция далеч не е просто разход, а служи като стратегически подход за удовлетворяване на очакванията на клиентите, създаване на професионален вид на магазина и в крайна сметка стимулиране на продажбите във все по-важната категория продукти за устна хигиена.

Готови ли сте да преобразите категорията „пасти за зъби“ в магазина?

Не позволявайте продуктите ви да останат в сянка или хаос. Кликнете по-долу, за да им помогнете да заблестят така, както заслужават.

shopdirect.bg

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Категории

Най-сладките стелажи – шоколади и десерти: Как да се погрижим за тях

Поддържането на добре организирани стелажи с шоколади и десерти предвид огромния асортимент от продукти, е предизвикателна задача. Стремежът да се продава възможно най-широко портфолио сладкипрочети повече

Управление на стелажите в магазина: Как да спестим усилия и да увеличим на продажбите

Ефективното управление на стелажите играе решаваща роля за стимулиране на посещаемостта и увеличаване на продажбите в различни категории продукти. В тази публикация ще разгледаме какпрочети повече

Повишаване на ефективността в магазина и удовлетворението на купувачите: Решения за автоматизиране и презентация в хладилни витрини

С нарастващите онлайн продажби на хранителни стоки от една страна и увеличаващите се оперативни разходи от друга, търговците на дребно са изправени пред предизвикателствата дапрочети повече

Развиване на категория напитки: Силата на реда и видимостта в хладилните витрини

Напитките заемат специално място в магазина. От освежаващи газирани напитки до енергийни и дори заместващи храненето. Tези продукти привличат клиентите и са един от ключовитепрочети повече

Последни публикации

Оптимизиране на категория „пасти за зъби“: Дайте по-голям избор на клиента, докато улеснявате работата си

Необходимостта от добра устна хигиена наподобява нуждата от хляб. Пастата за зъби, четките за зъби, конците за зъби, водата за уста и други свързани спрочети повече

Стелажи за плодове и зеленчуци – как да ги запазим свежи и привлекателни за по-дълго

Визуално привлекателният и добре представеният стелаж с плодове и зеленчуци може да направи чудеса за привличане и задържане на клиенти.прочети повече

Най-сладките стелажи – шоколади и десерти: Как да се погрижим за тях

Поддържането на добре организирани стелажи с шоколади и десерти предвид огромния асортимент от продукти, е предизвикателна задача. Стремежът да се продава възможно най-широко портфолио сладкипрочети повече

Управление на стелажите в магазина: Как да спестим усилия и да увеличим на продажбите

Ефективното управление на стелажите играе решаваща роля за стимулиране на посещаемостта и увеличаване на продажбите в различни категории продукти. В тази публикация ще разгледаме какпрочети повече

Повишаване на ефективността в магазина и удовлетворението на купувачите: Решения за автоматизиране и презентация в хладилни витрини

С нарастващите онлайн продажби на хранителни стоки от една страна и увеличаващите се оперативни разходи от друга, търговците на дребно са изправени пред предизвикателствата дапрочети повече

Излагане на насипни храни на самообслужване върху стандартни стелажи за магазин

Нарастващото търсене на еко ориентирани възможности за пазаруване мотивира търговците да търсят различни решения за продажба на насипни храни.С цел да отговорят на развиващите сепрочети повече

Развиване на категория напитки: Силата на реда и видимостта в хладилните витрини

Напитките заемат специално място в магазина. От освежаващи газирани напитки до енергийни и дори заместващи храненето. Tези продукти привличат клиентите и са един от ключовитепрочети повече

Рекламни стелажи – Повишаване на видимостта на вашия бранд в магазина с решения за крос-мърчандайзинг

В постоянната промяна на търговията, създаването на неповторимо и запомнящо се пазаруване е от съществено значение за успеха. В тази насока крос-мърчандайзингът се нарежда катопрочети повече