Повишаване на ефективността в магазина и удовлетворението на купувачите: Решения за автоматизиране и презентация в хладилни витрини

Решения за автоматизиране и презентация в хладилни витрини

Хладилната витрина е ключово място в търговския обект. По тази причина очакванията на купувачите за удобство, стойност и устойчивост при покупка на охладени или замразени храни са от първостепенно значение. С нарастващите онлайн продажби на хранителни стоки от една страна и увеличаващите се оперативни разходи от друга, търговците на дребно са изправени пред предизвикателствата да предоставят преживявания при пазаруване, като същевременно поддържат ефективността на магазина. Решенията за автоматично презареждане в хладилната витрина на HL Display предлагат подход, който променя правилата на играта и позволява на търговците на дребно да спестят ценно работно време, да стимулират продажбите и да създадат привлекателни, печеливши и устойчиви магазини.

Решаващата роля за ефективността на магазина  – хладилната витрина:

Решаващата роля за ефективността на магазина  - хладилната витрина:

Тъй като изискванията на клиентите се развиват, търговците на дребно трябва да намерят деликатен баланс между удовлетворяването на очакванията на потребителите и оптимизирането на ефективността на магазините. За да се справи с нарастващия натиск, свързан с недостига на работна ръка и повишаващите се разходи, автоматизацията на рафтовете се очертава като изключително важно решение. Системите за управление на рафтовете на HL Display поддържат подредбата в хладилната витрина. В същото време свеждат до минимум вероятността от изчерпване на наличностите. Решения като Next™ увеличават броя на лицата, което води до подобряване на резултатите от продажбите. Освен това, като се придържа към принципа „първият влязъл, първи излязъл“, автоматизацията в хладилните витрини намалява брака. Насърчавайки купувачите да избират първо продуктите с по-кратък срок на годност.

Ефективност чрез Увеличаване броя на лицата в хладилната витрина при същия обем

Ефективност чрез Увеличаване броя на лицата в хладилната витрина при същия обем

Системата Next™ за излагане на продукти без рафт е особено подходяща за подобряване на ефективността в хладилните витрини поради две причини:

  • спестява пространство във височина и позволява допълнителен ред продукти при същия обем;
  • Осигурява отлична циркулация на студения въздух, като подобрява ефективността в хладилната витрина.

Тези две преимущества на системата Next™ от една страна намаляват разходите за енергия. От друга дават възможност за увеличаване на портфолиото в хладилната витрина.

Ефективност чрез подобряване на видимостта и презареждането в хладилни витрини със стъклени врати

Ефективност чрез подобряване на видимостта и презареждането в хладилни витрини със стъклени врати

Вратите на хладилните витрини от дълги години се считат за „бариера“. Не само между стоките и клиента, но и между стоките и персонала в магазина. Видимостта зад стъклото е намалена, тъй като продуктите остават на заден план. Често (особено ако няма механизми за поддръжка) скъпите слайсове или колбаси остават невидимо легнали на рафта. Усилието да отвориш вратите, за да презаредиш кара служителите в супермаркета да приближават хладилната витрина по-рядко и това означава загуба на продажби.

Това е причината този тип витрини да не са особено популярни в нашите ширини.

Решението Next™ дава отговор на тези предизвикателства. Тази система изкарва продуктите максимално близо до стъклените врати, така че клиентът да има отлична видимост към всеки продукт в хладилната витрина. Автоматичното презареждане гарантира челна позиция на всички продукти с минимум усилия и време от страна на аранжорите в магазина.

Замразени храни

Популярността на замразените храни се дължи на тяхното удобство, което кара търговците да разширяват асортимента си в ограниченото пространство на фризера. Ефективното представяне на огромния асортимент обаче може да се окаже предизвикателство за видимостта. С решенията за автоматизация на рафтовете, ефективното зареждане става реалност. Намалява се продължителността на отворените врати на фризера и се оптимизира потреблението на енергия. Купувачите могат лесно да намерят това, от което се нуждаят, тъй като продуктите са постоянно добре подредени.

Замразени храни

Решенията за автоматизация на рафтовете на HL Display предлагат на убедителни възможности за подобряване на ефективността на магазините и повишаване на качеството на пазаруване, особено в областта на охладените и замразените храни. Чрез подобряване на процесите за ежедневен труд, осигуряване на оптимална ротация на стоките и подобряване на видимостта на продуктите, тези решения спестяват ценно работно време. Намаляват брака и стимулират продажбите. С нас като партньор на HL Display можете да постигнете перфектния баланс между удовлетворението на клиентите и ефективността на магазина. Като създавате търговски пространства, които намират отклик сред потребителите и процъфтяват в днешната конкурентна среда.

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *