Управление на стелажите в магазина: Как да спестим усилия и да увеличим на продажбите

Управление на стелажите в магазина

Ефективното управление на стелажите играе решаваща роля за стимулиране на посещаемостта и увеличаване на продажбите в различни категории продукти. В тази публикация ще разгледаме как механизмите за автоматизация на рафта могат да подпомогнат организацията и продажбите в ключови категории, като напитки, сладкарски изделия и продукти за здраве и красота и др.

Механизми за презареждане на  кенчета и PET бутилки в хладилни стелажи

Механизми за презареждане на  кенчета и PET бутилки в хладилни стелажи

Напитките са една от най-големите и значими категории, особено в магазините за бързооборотни стоки. Тази разнообразна категория включва безалкохолни напитки, бира, енергийни напитки и др. Добрата видимост и лесното обслужване дори и от високите рафтове на стелажа е от първостепенно значение. С цел тази привлекателна категория да може да работи на пълни обороти и да носи дивиденти за своя собственик.

Решенията за автоматизация на рафтовете, като трейчетата Optimal™, улесняват процеса по зареждане, подреждане и изкарване на първо лице на продуктите. Те осигуряват подредени стелажи през цялото търговско време. Принципът „първият влязъл, първи излязъл“ допълнително намалява риска от бракуване на продукти. Особено когато става дума за такива с кратък срок на годност. Чрез използването на автоматизацията за презареждане на рафта, купувачите имат лесен достъп до желаната напитка по всяко време. Това повишава удовлетвореността на клиентите и увеличава възможностите за продажби.

Механизми за организация на стелажи с шоколади и десерти:

Механизми за организация на стелажи с шоколади и десерти:

Категорията на сладкарските изделия е рай за импулсни покупки, включваща широк спектър от продукти с чести сезонни вариации и иновации. Въпреки това множеството артикули и формати на опаковките могат да превърнат мърчандайзинга на рафта в сложна задача. Ефективното управление на стелажите е от съществено значение за поддържане на висока видимост и подпомагане на продажбите.

Решенията за автоматизация на рафтовете опростяват процеса на мърчандайзинг на шоколади и десерти. Те гарантират, че продуктите остават на видно място, приканвайки клиентите да направят неустоимите импулсни покупки. Със системи за управление на рафтовете като Optimal™ търговците на дребно могат да постигнат ясно и атрактивно сегментиране на стелажите, като се съобразяват с различни форми и размери на опаковките, без да увеличават ръчния труд по подреждане.

Механизми за организиране и презареждане на стелажите с козметични продукти:

Механизми за организиране и презареждане на стелажите с козметични продукти:

Категорията „Здраве и красота“ процъфтява благодарение на тенденциите и иновациите, предлагайки постоянно променящ се асортимент от продукти. Ефективното управление на тази категория изисква поддържане на чисти и организирани рафтове с голямо разнообразие от формати на опаковките.

Видимостта и наличността на продуктите са решаващи предимства на физическите магазини пред онлайн конкуренцията. Чрез внедряване на решения за управление на рафтовете търговците на дребно могат безпроблемно да организират и представят продуктите за здраве и красота. По този начин намалят времето, отделяно за поддръжка на стелажите, и осигурят визуално привлекателно пазаруване.

Optimal™: Универсално решение за организация и мърчандайзинг на стелажи

Optimal™: Универсално решение за организация и мърчандайзинг на стелажи

Системата Optimal™ е създадена, за да поддържа безупречна организация на рафтовете с минимални усилия. Тази гъвкава система може да се адаптира към различни формати на опаковките, като осигурява перфектно представяне на продуктите. Лесна за инсталиране и регулиране, Optimal™ работи безпроблемно с всички видове стелажи. Тя осигурява на търговците на дребно гъвкавостта, от която се нуждаят, за да оптимизират ефективно пространството на стелажите си.

Чрез комбинирането на разделители с пушери автоматизацията на рафтовете се вдига на следващо ниво, което позволява автоматизирано поставяне на продуктите на първо лице. Плъзгачите с бавно движение позволяват дори двойно или тройно подреждане на продуктите, което увеличава максимално пространството на рафта и подобрява видимостта на продуктите.

Основни предимства на Optimal™:

  • Осигурява перфектно представяне на продуктите за различни формати опаковки
  • Лесен монтаж и настройка за безпроблемно внедряване
  • Подходящ за нормална и хладна среда, като обслужва различни категории продукти

С решенията за управление на стелажи, търговците могат да превърнат магазините си в ефективни, привлекателни и печеливши места за пазаруване. Чрез автоматизиране на задачи, свеждане до минимум на отпадъците и оптимизиране на пространството на рафтовете, търговците могат да се съсредоточат върху предоставянето на изключителни преживявания при пазаруване, които карат клиентите да се връщат отново и отново.

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *