Успешна втора точка на продажба

Успешна втора точка на продажба

Да поставиш дисплей за втора точка на продажба в магазина, е скъпо.

Магазините взeмат такса за поставянето на стелажа, самият стелаж също не е евтин, участието в брошурата – също.

Затова в повечето случаи освен ако не сте световен лидер в продуктовата си категория, участвате с вторично излагане от две седмици до максимум два-три месеца.

Краткият период и високата стойност за присъствие на втора точка на продажба изискват добро планиране и умно избиране на стелажа, който ще се продава новият продукт или стоките на промоция.

Предполага се, че с поставянето на стелажа не целите просто да бъдете като другите, а имате конкретни цели, изразяващи се в конкретен обем очаквани продажби или познаваемост, ако става дума за представяне на нов продукт.

Ето защо е от значение да имате предвид следните фактори:

Стелажът, на който ще стоят вашите продукти, не е само място

Той е и посланик на бранда. Често в магазините се виждат високо позиционирани продукти върху грозни и разкривени стелажи, сглобени сякаш в мазето на някой „рекламаджия“. Картонените стелажи определено означават по-нисък еднократен разход, но дали са достатъчно добри в основната си цел – да привлекат окото на клиента и да доведат до очакваните резултати, измерени в очаквани продажби?

Пазарът в България е силно фрагментиран

Ако провеждате национална кампания, ще ви се наложи да се съобразите с огромното разнообразие от формати търговски обекти. Дисплеят за втора точка на продажба трябва да се адаптира според отреденото му от магазина място и пълнота на асортимент. Модулността е изключително преимущество на рекламния стелаж, тъй като предоставя гъвкави възможности.

Кой ще монтира и транспортира стелажа

Често се забравя, че и тaзи дейност струва пари. И време. Неразглобяемият стелаж изисква по-голям автомобил или бус, за да бъде пренесен. А ако трябва да се пренесат повече от един стелаж? Начинът на опаковка, възможността за сглобяване и разглобяване са важни фактори при олекотяването на бюджета за втора точка на продажба.

Многократно използване на стелажа

Наясно съм, че в повечето случаи стелажите се произвеждат само за конкретна кампания. Част от причините за това са, че е по-лесно за един търговски екип да остави магазина да изхвърли подгизналия от миенето картонен дисплей, вместо търговският представител да го прибере, както и факта, че на производството на тези стелажи се гледа като на еднократен разход. Помислете само колко време, усилия и разходи биха били спестени, ако се използваха лесно адаптиращи се трайни стелажи с възможност за пребрандиране за минути и прибиране в малко кашонче, което и най-фината дама с високи обувки може да занесе до колата си.

Стелажът, който ви представяме, в тази публикация може всичко.

  • с колкото си искате рафтове;
  • може да е крайстенен или островен;
  • сглобява се като детска играчка;
  • може да натоварите 20 броя в колата;
  • може да сложите много продукти на малко място;
  • може да го приберете след кампанията и догодина да го използвате за друга кампания или друг ваш бранд.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *