За високи продажби на насипни ядки

За високи продажби на насипни ядки

Ще споделя няколко лесни за следване практични съвети за високи продажби на насипни ядки и сушени плодове на самообслужване. Оборудваме тази категория в магазина със специализирани контейнери за насипни храни, които осигуряват отлична видимост на продуктите и правилното им съхранение в търговските обекти. В сайта ни можете да получите детайлна техническа информация, както и снимки от оборудвани от нас търговски обекти.

Мястото за  продажба на насипни ядки и сушени плодове

Логичното място за  продажба на насипни ядки и сушени плодове  е до пресните плодове или до категорията здравословни продукти, а защо не и в непосредствена близост до алкохолните продукти, чийто спътник на масата са често. Вариантите са няколко и верният избор зависи от характеристиките на магазина.

  • До плодовете и зеленчуците бих ги търсила ако акцентът е върху суровите насипни ядки и сушени плодове, които добавям в зърнени закуски и сладкиши у дома.
  • При здравословните продукти пък ще ги търсят всички пазаруващи, които биха купуват здравословни алтернативи – ядки, зърнени храни с гарантиран органичен произход или липса на добавена захар и консерванти.
  • Близо до алкохола и бирата пък насипните ядки ще са на разположение за кръстосани продажби. Това е добър вариант за подходящи печени ядки и снакс. Можете да обогатите конкретно сезонно или празнично предложение.

Можете да поставите дисплея с насипни ядки така, че той да е продължение на съответната категория или пък да служи като „стоп“ на обичайната траектория на преминаване през магазина.

оборудване за продажба на насипни храни на самообслужване

В случай, че контейнерите за насипни храни са поставени на редовните рафтове в категорията, е необходимо да осигурите достатъчно голямо лице, за да бъде забелязано. Препоръчваме поне един регал метър – т.е. 90-120 см. като във височина можете да разположите 3 рафта (+ един или два рафта, на които можете да поставите по-едър пакетаж на сходни продукти).

Който и от двата варианта да изберете, ясното указване на контейнерите и поставянето на допълнителна информация за продуктите ще подпомогне продажбите. Цената със сигурност не е единственият критерий за избор на хранителен продукт. Допълнителната продуктова информация при здравословните храни е важен мотивиращ фактор. Така продуктите от „генерични“ ще имат в очите на купувача свое „лице“, което ще допринесе за по-високо доверие и изграждане на лоялност у клиентите.

Теглене на касата или на везна на самообслужване

И двата варианта биха били еднакво удобни / неудобни за клиента или служителя в магазина.

  • Ако предлагате твърде близко изглеждащи продукти – фъстъци с различна едрина, различни ядки в шоколадова обвивка и други, дайте им общ код и цена. Така ще избегнете излишно суетене пред електронната везна или недоразумения на касата.
  • Предвидете място за два вида опаковки. Ако искам да купя 100 г ядки, за да хапна нещо на път не бих искала да ги сложа в найлонов плик, предвиден за поне килограм. И обратното – при пазаруване за вкъщи бих искала опаковката да е достатъчно голяма, за да съхрани добре покупката ми.

Това са на пръв поглед незначителни неща, но и в този случай успехът се крие в детайлите. Удобното и лесно пазаруване ще доведе клиентите отново следващата седмица, и по-следващата, и след това.

Попитайте ни за повече информация. Можете да разчитате на нашия дългогодишен опит и специализирани знания в областта на визуалния мърчандайзинг и търговски маркетинг. На разположение сме за разработване на конкретен проект – проектиране и производство на дисплей, брандиране, монтаж и поддръжка.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *