Самозалепващи ценови лайсни за ПДЧ рафтове и стелажи за вторично излагане

Ценови лайсни за ПДЧ рафтове и рекламни стелажи

В почти всеки супермаркет има нужда от самозалепващи ценови лайсни.

Причината е, че често се търси по-специална атмосфера в някоя секция, за да се избегне стандартната визия на металното търговско оборудване. Най-често това са категории, като здравословни храни или хляб, които изглеждат по-привлекателно, когато са изложени на ПДЧ или дървени рафтове.

За разлика от металното търговско оборудване, при което рафтовете са с жлеб за ценова лайсна, дървените и ПДЧ рафтове са с плосък ръб, върху който може да се постави само лайсна със залепване.

При картонените рекламни стелажи, за които не е предвидено къде ще се постави цената, се среща същото предизвикателство. И в този случай, най-доброто решение е прозрачна самозалепваща лайсна, която лесно се прерязва с ножица до необходимата дължина.

Какво е оборудването, за което се нуждаете от самозалепващи лайсни

Дебелина на рафтовата плоскост

На практика, ценовият профил може да бъде фиксиран на всяка плоскост, чиято дебелина е по-голяма от 9 мм, колкото е височината на най-тясната самозалепваща лента.

Натоварване при употреба

Натоварването, на което ще е подложена лайсната е друг важен фактор, който определя вида на самозалепващата й лента. Под натоварване се има предвид температурата – т.е. дали ще се използва в хладилна среда или на неутрални рафтове, както и формата – елипсовиден или правоъгълен рафт.

  • За рафтове или рекламни стелажи в неутрална среда. Отлична работа ще свършат стандартните ценови лайсни с 9 милиметрова прозрачна самозалепваща лента. Плюсът на тези лайсни е, че залепването остава „невидимо“.
  • За хладилни стелажи или елипсовидни рафтове. Подходящ избор са ценовите лайстни с монтажна пенеста лепенка. Ако самозалепващата лента е качествена, ще можете да фиксирате лайсната дори на елипсовидни рафтове, без да се притеснявате, че ще се отлепи. Пенестата лепенка ще осигури стабилност и в хладилна среда. Пример за това са широките 60 мм ценови лайстни с монтажна залепваща лента, които трайно се ползват за базовите рафтове в хладилни крайстенни витрини.

Преценете също, дали профилът няма да пречи на клиентите, когато се обслужват от рафта под лайстната, като вземете предвид

Междурафтовото разстояние

Когато се фиксират на рафта, ценовите лайсни отнемат пространство от по-ниския рафт. Ако пестите площ или продуктите на долния рафт са високи (бутилки, например), може да се спрете върху някоя от следните опции:

Ъгъл на видимост

По-ниските рафтове ограничават видимостта на ценовия етикет. За случаите , в които държите да имате добър зрителен ъгъл към цената, може да предпочетете ценови лайстни с ъгъл на виждане 20°.

Естетически решения

Толкова много сме свикнали с наличието на етикети на ръба на рафта, че го приемаме за даденост. Етикирането е неизменна част от търговските стелажи и витрини, оформя челото и е важен щрих от атмосферата на пазаруване. Затова е важно естетика и функционалност да вървят ръка за ръка.
Ако ценовата лайстна за вас не е просто профил, в който поставяте цената, може да се спрете на следния вариант:

  • Заоблена лайстна със залепване и отгръщане. Изберете този вариант, ако търсите по-мека и завършваща линия на рафта.
  • Ценови лайстни с цветен гръб според цветовете на вашия бранд, категорията (напр. “био”) или промоционалния акцент. Можете да изберете цвят, какъвто поискате, стига количеството да е по-голямо от 200 броя.

Какви изисквания за качество трябва да имате при избор на лайсни със залепване

Дотук обсъдихме функционалността и как да изберете ценови профили според особеностите на вашето търговското пространство.

Не по-малко важно е, как да ви служат дълго и да изглеждат добре, без да им личи, че са стояли на рафта повече от 3 години.

Важните параметри на качеството на лайстните със залепване са:

  • Устойчивостта на UV лъчи. Когато лайсните са с ниска устойчивост, още в края на годината ще правят впечатление с посивелия си вид, а не е добре рафтът да изглежда немарливо.
  • Качеството на самозалепващата лента. Самозалепващата лента трябва да е достатъчно здрава, за да не се налага да я подменяте. Една лайстна на залепване никога няма да изглежда, както е била, ако се наложи ръчно да поставите нова.
  • Лесно отваряне на профила. Проверете, дали ценовата лайсна се отваря лесно, когато искате да поставите етикет. Работата в магазина не трябва да е мъчение или да изисква ходене на маникюр след смяна на цените. Тествайте в офиса на доставчика, не пренебрегвайте този елемент. (Това важи за всички видове ценови лайстни, не само за тези със залепване.)
  • Гъвкавост на целия профил. Колкото е по-гъвкава лайсната, толкова по-малко ще е податлива на счупване, ще можете да я залепвате на обли рафтове и ще ви е лесно да я режете с ножица.
  • Къде е произведена и каква е политиката за връщане. Тук не е нужно да влизаме в обстойни обяснения. Едва ли има човек, който да няма опит в сравнението на продукти, произведени на различни континенти. Що се отнася до политиката за връщане, важно е да има начин да направите замяна или да върнете оборудване, което няма да ви свърши работа.

Видове ценови лайсни със самозалепваща лента според начина на фиксиране на рафта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *