Има ли невидими колбаси на рафта

Има ли невидими колбаси на рафта

Аз съм висока 1.60 м. Случвало ми се е тайничко да стъпя на най-ниския рафт на плюсовата витрина, за да си взема продукт.

Слайсовете обикновено са на най-високия рафт. Разположени в тесните си стограмови опаковки, често се подпират (за да се виждат) на купчинка други легнали колбаси. И ако някой си купи току-що поставената от аранжора опаковка, следващият клиент няма никакъв шанс да разбере какво му предлага магазинът.

А тези колбаси в т.нар. удобни опаковки са скъпи. И с кратък срок на годност. Да, понякога има трудни договорки с доставчика за връщане на продукти с изтичащ срок на годност. Но струва ли си да се изхвърля храна и да се пропуснат толкова възможни продажби?

Според изказване на маркетинг мениджър в компания за производство на колбаси в сп. Регал  удобните опаковки ще продължат да подпомагат представянето на нови видове колбаси и растежа на категорията, като цяло.

Тази тенденция отваря нови възможности както за производители, така и за търговци. Представителите и на двата бизнеса е необходимо да помислят за начина, по който опаковката ще стои на рафта. Защото ако клиентът не я види в магазина – няма да я купи. Независимо от страхотната рекламна кампания.

Малък брой пазаруващи ще си дадат труда да потърсят служител в магазина, за да им помогне да намерят скъпо рекламирания продукт в момента. В повечето случаи ще вземат нещо друго, а може и да се откажат да си купят нещо от тази категория.

В тази ситуация всички губят

Клиентът губи, защото е разочарован, търговската марка – защото е предпочетен друг продукт (а рекламният бюджет е…..ай-ай-ай) и магазинът, който е изгубил продажба или по-лошо – клиент.

Е, не е чак толкова безнадеждно….

Има някои неща (или комбинация) от тях, които могат да извадят максималния потенциал от този вид предлагане на колбаси и да помогнат продажбите и забелязването на новите продукти да се увеличат.

Направете тези скъпи колбаси видими

Сложете, „оградете“ секцията с вертикални табели, така че клиентът лесно да се ориентира какво точно му предлагате. Това може да са табели на магазина или такива, които ще договорите да постави предпочитана търговска марка. Нека изображението да е привлекателно и да предизвиква сетивата.

Мислете за удобството на клиента

Колкото и да ви се иска, средностатистическата жена в България не е висока 1.80 м и най-вероятно тежи повече от 50 кг. Не я карайте да се протяга, да се качва на рафта, да моли някой да й помогне да си купи продукта….. Не е добре да се чувства неудобно или нелепо – ще я ядосате. А това, ама хич не го искате…

Не миксирайте опаковки, за да поддържате по-голям асортимент на рафта

Те няма да се видят. Повярвайте ми. Само ще изхвърлите или върнете на доставчика това, което е набутано някъде в дъното на рафта. Всичко, което няма самостоятелно лице, не се продава или пречи на продажбите в цялата категория.

Е, има и други неща, които подпомагат продажбите на слайсове. И основното сред тях е познаването на редовните клиенти и техните предпочитания. Защото клиентът е цар.

Система Optimal за невидимитеколбаси на рафта

Използвайте нашата разработена система Optimal, която е напълно подходяща за слайсове, шоколади, подправки и други. Тя избутва прудукта напред и така го прави по-забележим и леснодостъпен за клиентите. Също да не забравяме, че с тази система ще намалите случаите на забравени и забутани опакови в края на рафта.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *