Увеличете продажбите на замразени храни

Увеличи продажбите на замразени храни

Често ставам неволен слушател на реплики от недоволни клиенти в супера току що платили на касата. Очаквали една цена, недоразбрали, погрешно видели… и в крайна сметка платили различна сума за някой продукт.

Заради разместени етикети или неволно допусната грешка (в един голям супермаркет има десетки хиляди етикети и е съвсем възможно), заради дузина други причини.

Продуктите по търговските рафтове са подредени в стройни редици. Етикирането там е като че ли по-ясно и изборът ни – по-лесен и бърз. Ценовата лайсна на челото на рафта улеснява поставянето на етикетите и клиентите изпадат по-рядко в подобни „недоразумения“.

Не такава е ситуацията при пазаруването на дълбоко замразени храни от фризерната гондола. В нея е събрано голямо разнообразие от храни. От месо и разфасовки, риба, зеленчуци до всякакви предложения за бързо приготвяне на вечеря.

Именно това изобилие от „несезонни“ замразени храни по всяко време прави тази категория все по-популярна. За съжаление голямата фризерна гондола е истинско предизвикателство за поставяне на цена върху всеки продукт. И не е само това. Голямото пространство в гондолата е трудно за организация, като често продуктите се миксират и клиентът трудно открива това, което търси.

За щастие, матричното оборудване на гондолата със замразени храни подобрява визията неимоверно, като дава възможност над всеки продукт да се постави цена.

Нашите клиенти, които са поставили това оборудване споделят, че добрата организация и ясно етикиране водят до 15% увеличение на продажбите още в първия месец.

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *