Защо да продаваме насипни храни

Защо да продаваме насипни храни

Преди не много години, е било съвсем естествено да отидеш в магазина и да си купиш 300 грама боб. Продавачката ще отмери от едно от чувалчетата с насипни храни до нея.

Следващото поколение започна да се впечатлява от шарените опаковки. Започна да купува всичко в едно или повече пликчета, които започнаха да заемат цели чекмеджета в кухните.

Сега е друго

Говорим за природата. Търсим пресни продукти от село. Искаме да знаем, че в тях няма „Е-та“ и разни непознати елементи от Менделеевата таблица.

Започнаха да се появяват все повече магазини с оборудване за насипни храни. Разбрахме какво е киноа, купуваме брашно от лимец и правим сладки с рожков.

Конкуренцията в търговията с храни стана изключително висока. Това изисква от вас, търговците на дребно непрекъснато да търсите начини да се отличавате от конкуренцията и да привличате вниманието на клиентите.

Предполагам, че тенденцията в засилване на търсенето на насипни храни ви е довела и до тази публикация 🙂

Ако все още обмисляте, дали да отделите място в магазина, за да включите и секция на самообслужване, нека да споделя ползите, които тя ще ви донесе:

  • със сигурност ще зарадвате редовните си клиенти. Ще можете да им предоставите на по-ниска цена насипни храни, като алтернатива
  • ще привлечете млади хора, които са отговорни към природата, в повечето случаи са с по-големи възможности
  • ще покажете, че сте социално отговорни и замърсяването на природата не ви е чуждо

Кои храни може да продавате насипно

Е тук, вече решавате вие. Важното е да усетите пулса на хората в квартала, да намерите посоката, в която да се отличите от конкуренцията и после да се хвърлите напред.

Дали ще са подправки, варива, киноа, чай, кафе, лимец, ядки, бонбони, захаросани плодове, макарони, та дори и някои видове снакс. Бъдете в час с клиентите си и ги спечелете за дълго.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *