Подправки на показ

Подправки на показ

Подправките са ароматът и вкусът на трапезата

Как да ги накараме и да привличат повече клиенти в магазина?

Тази година ще е по-различна, може би по-домашна и уютна. В работните дни обикновено храната се приготвя бързо и с каквото има в хладилника. Но за празници подготовката е от по-далеч: обмисляме, избираме, пазаруваме по списък, за да не забравим нещо. Ако в кухнята ползваме няколко обичайни подправки, то сега е времето да потрябват и такива, които се купуват рядко, вероятно и за първи път.

Пазаруването им е предизвикателство, защото търсените пакетчета се намират сред голямо разнообразие от стоки и пазаруващи със същата мисия… Всеки с пълна количка и бързащ да издири няколко малки опаковки с екзотични имена. Така изглежда ситуацията в очите на пазаруващите.

Дали е така и според персонала на магазина?

Това, че нещо го има в склада, не означава, че го има на рафта. А пък това, че е на рафта, не означава, че ще бъде купено. Ако клиентът не го открие бързо, най-вероятно ще е разочарован и ще отиде в друг магазин. Най-неприятното би било, ако следващият път направо избере по-удобното за пазаруване място.

Подправките и фиксовете са в малки неустойчиви опаковки. В допълнение към това, обикновено са почти еднакви и пада голямо четене и лутане пред рафта. Зареждат се бавно, а когато са миксирани, се подреждат ооооще по-бавно.

Частично решение на тази ситуация предлагат доставчиците, като ги пакетират в малки картонени кашончета, с които да стоят на рафта. Този вариант работи само в началото. Малко по-късно кашончето започва да изглежда измачкано и полу-празно. Още по-зле е, когато в края на деня на предна линия стоят само празни кутии и само силно мотивираният купувач рови в дъното на рафта.

Има ЛЕСЕН и РАБОТЕЩ НАЧИН да подредите всичките подправки и да фиксирате планограмата – по марки, по продукти… както вие прецените, че отговаря на търсеното от клиентите. Всички опаковки ще стоят строени, и ще се зареждат сами към началото на рафта с механизми с пружинно избутване или гръбчета с лента за издърпване.

Това може съществено да облекчи грижата за тази продуктова категория – зареждате в по-тихите часове от работното време, след това работи оборудването.

Ето как подредиха подправките си в нашите клиенти от Велико Търново

Подправки на показ - Преди и След

Оборудването дава възможност да уплътните пространството и да увеличите броя на рафтовете, т.е. на същата търговска площ да продавате повече продукти.

Използването на тези механизми ще елиминира миксирането и похабяването (разкъсване, измачкване) на опаковките.

Така ще има ясно съответствие между продукт и ценови етикет. Ще направи и промоциите по-видими и работещи.

Можете да намерите още информация, както и примерни окомплектовки в нашия интернет магазин. Попитайте ни за всичко, което искате да обмислите предварително. Имаме много опит и искаме да останете доволни, както многото ни клиенти в изминалите 15 години работа.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *