Pusher или back-support система за самозареждане на рафта според опаковката

Pusher или back-support система

Изобилието от продукти в магазина е съпроводено и с огромно разнообразие от паковки – големи и малки по размери, леки и тежки според грамажа, устойчиви и неустойчиви според геометрията. За да осигурим автоматичното самозареждане към началото на рафта, което пък от своя страна ще гарантира спретнат вид на категорията и мотивираща към покупка атмосфера, можем да конфигурираме:

За различни по размер опаковки със стабилна по-широка основа много успешно можем да използваме пружинни избутвачи. В комбинация с подходящите по височина разделители се осигурява фиксирана планограма и автоматично самозарждане на продуктите към началото на рафта. Според тежестта на продуктите избираме силата на пружината 2-3-6-9-12 N. Според размера и геометрията на опаковката избираме височината на разделите и дали да са със или без частичен преден борд.

За неустойчиви опаковки – слайсирани продукти в хладилната стена или пликчета с подправки, сухи супи и др., е разработен вариант с издъпваща лента и подвижно гръбче. По този начин се осигурява отлично лице и на продуктите с много малка рафтова наличност. И последната останала бройка от някой продукт ще стои изправена и в една редица с останалите. Така освен отлична визия можем да регулираме в оптимален диапазон рафтовата и складовата наличност.

По този начин можем да постигнем оптимална организация на служителите в магазина и да постигнем спестяване. Защото непрекъснатото дозареждане и оправяне на рафтовете реално могат да затруднят човекопотока и приятното пазаруване.

Наличието на мърчандайзинг система улеснава и правилната ротация на стоките.

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *