Оборудване и грижа за съдове за хладилни витрини

Оборудване и грижа за съдове за хладилни витрини

Хоризонталната хладилна витрина с деликатеси е притегателно място в супермаркета и има реалния шанс да привлича и задържа лоялни клиенти.

Повечето вериги супермаркети все повече обръщат внимание на готовите ястия и продуктите на оразмеряване, като разширяват щандовите си витрини и разнообразяват и увеличават асортимента.

Всеки, който е оборудвал подобна секция със съдове за хладилни витрини знае, че подборът на продукти и пресмятане тавичките в нея не е шега работа и инвестицията никак не е малка.

Какво да имаме предвид, когато планираме освежаване на магазина с нова щандова витрина, така че начинанието да е успешно?

Да определим продуктовите категории и съотношението им във витрината

Първо, грубо може да преценим разположението на продуктите в метри – примерно, 1 м за сирена и кашкавали; 2.5 м за месо и т.н. Второ, да преценим по колко различни артикула ще има във всяка категория и така да преценим, колко съда бихме сложили в определените сектори.

Всеки пресен хранителен продукт има своите особености, които изискват специални условия за съхранение и презентация

За целта, купите, тавичките или подиумите трябва да внимателно да бъдат подбрани, за да отговарят на изикванията. Например, месото е тежък продукт и за него е необходима здрава тавичка, чиито ръбове да не се отчупват, когато я изваждаме от витрината; салатите имат висока киселинност и тавичките за тях трябва да са издръжливи на маринати; топлите храни пък трябва да се държат в съдове, които са издръжливи на температурни разлики и пр. Ето и таблица с характеристики на някои от материалите:

Trays&bowls materials

Да помислим, как ще представим ценовата и промоционна информация във витрината

Да изберем подходящите стойки за ценови етикети, като улесним максимално клиента при избора. Цените и промоционните артикули е добре да са ясни, четливи и видими. Държачите за етикети трябва да са разрешени за директен контакт с хранителни продукти, за да си нямате проблем с ХЕИ. За целта ще е чудесно да се сдобиете със сертификат от страна на доставчика.

Да направим аранжимента възможно най-привлекателен за окото

Може да си изберем аксесоари, като изкуствено грозде, зеленина, лимони и пр. Цветовете и ароматът ще предизвикат вниманието на клиента.

Да обучим персонала, как да се грижи за инвестицията

Почистването на професионалните съдове за хладилни витрини е изключително важно, за да може оборудването да служи възможно най дълго и да се изплати, разбира се. Трябва да имаме предвид, че препаратите с алкохол, бензен (бензол) увреждат повърхността. Хубаво е да знаете, че преди всяко измиване, съдовете е добре да се облеят със студена вода и периодично да се третират със специален препарат за отстраняване на протеини.

Полезна информация за повече продажби

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *