Седем стъпки при избора на ценови лайстни за Вашия магазин

Ценови лайсни за магазина

Наричат ги с много имена: ценови лайстни, ценови шини, профили, ленти, поставки и пр., но значението им е едно: да ориентират клиента в избора му пред рафта.

Когато цената на продуктите в магазина е обозначена ясно и не предизвиква съмнение, се заражда така необходимото доверие за създаване на лоялни клиенти.

Въпреки че на пръв поглед поставянето на цените на рафта изглежда ясно, практиката ни показва, че за по-лесен избор на точната лайстна е необходимо да имате предвид няколко важни въпроса, които сме обобщили за вас:

1. От какъв материал са произведени рафтовете, които искате да оборудвате с ценови шини.

2. Какви ценови етикети използвате в магазина

Когато става дума за хартиени (картонени) ценови етикети, най-разпространената височина на етикета е 39 мм, но има и много други варианти – от 26 мм до над 100 мм височина на етикета.

В Дисплей България предлагаме разнообразие от ценови лайстни за различни височини на ценовия етикет.

3. Какви са дължините на рафтовете във вашия магазин

Хубаво е да знаете, че ценовите лайстни стандартно се произвеждат в дължини до 1330 мм.Цените им обикновено се формират на базата на точната дължина. Най-разпространените дължини са 650 мм, 1000 мм, 1250 мм и 1300 мм. Ако имате различни по дължина рафтове, (което много често се случва), не се притеснявайте – лесно можете да отрежете повечето профили с ножица.

4. Какъв визуален ефект искате да постигнете

Ценовата лайстна може да бъде не само техническо средство за поставяне на цена в магазина. Тя може да бъде завършващ елемент, аксесоар, система за информация и пр.

Ценовата лента може да бъде цветови код за промоция или да обозначи био продукти, както и да е цялостна система за поставяне на стопери, рамки, стойки за мостри и пр.

5. Какво е междурафтовото разстояние

Ценовите лайстни могат да ви помогнат и да спестите пространство. Това правят профилите с отгръщаща функция, например. С тях можете да сгъстите максимално рафтовете във височина, без да се притеснявате, че лайстната ще попречи при изваждане на по-високите продукти.

6. Задавайте въпроси

Не ни жалете – нашата работа е да отговорим на всички ваши въпроси и да ви помогнем да направите най-добрия избор в процеса на оборудването на вашия магазин.

7. Изисквайте мостра

Ще си спестите нерви и време, ако сте сигурни, че избраният профил е точно този, който ще ви свърши работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *