Представяне: Ценови лайстни за хладилници

Ценови лайсни за хладилници

Като собственик на супермаркет със сигурност отделяте сериозно внимание на категорията охладени. Продуктите в хладилници на самообслужване освен че са привлекателен център за клиентите изискват внимателно планиране и бърза ротация.

Затова е добре да има продажби. А каквото и да си говорим, най-важният фактор винаги ще си остава цената. Тя трябва да е видима и да кореспондира с продукта. 

Не по-малко важно е и всичко в крайстенната хладилна витрина, включително и ценовата лайсна, да бъде чисто и привлекателно, за да привлича съвременния капризен клиент. Защото и най-малкото неудобство или съмнение ще го изпрати при конкурента.

Подновяването на ценовите лайстни в хладилниците, особено ако витрините са служили дълги години, ще направи чудеса с външния им вид – ще ги направи почти като нови.

Често това обновяване, обаче, се оказва трудна задача. Всеки производител на стелажни системи търси свой вариант на ръба на рафта за поставяне на ценова лайстна. Затова много често търговците са затруднени в намирането на подходящ ценови профил.

Видове рафтови чела на хладилници

„Релсов“ профил или профил с жлеб

Ценовата лайстна за този профил изисква да има гъвкав гръб, който да я фиксира към рафта чрез защракване в жлеба (релсата).

Ако имате оборудване от този тип, трябва да измерите височината на вътрешната част на „релсата“ на профила. Това ще определи размера на гъвкавата част на гърба на лайстната, която трябва да се фиксира в релсата (жлеба) на рафта.

Подходящи лайстни за този тип рафтове са IPF, IP, HSAC, ITN, IMP от нашия каталог.

Рафтово чело с „U“канал за поставяне на преграда

При този тип предни профили, ценовата лайсна трябва да обхване предната част на улея и да остави свободно мястото за преграда.

От този тип оборудване има голям брой варианти, така че шансът да си изберете лайстна по картинка е малко вероятен. Изборът зависи както от дебелината на предния ръб, така и от височината на челото.
Най-добрата препоръка е да поискате мостри и да тествате.
Подходящи лайстни са тип LS, RAN, TE, които може да прегледате тук.

Рафтови чела, подходящи за лайстни с „обхващане“

Тук е необходимо лайсната да обхване здраво предния (обикновено плосък) ръб на рафта.

За този тип рафтове също се налага да се направи тест с мостра. При тях са важни извивките на метала и височината на челото.
В краен случай, винаги може да прибегнете до самозалепващи лайсни за хладилна среда.

Варианти на лайстни са типовете CANT, COANT, AMX, CEP, които може да видите тук.

Телени рафтови чела

Широко разпространени в брандираните хладилници, във варианти с или без ламаринена преграда.

Вариантите за ценови лайстни при този тип рафтове зависи от диаметъра на телта и позицията й спрямо рафта.
Най-добър начин да изберете лайстна е да ни изпратите парченце от старата или снимка, за да намерим подходящото предложение.

Примерни предложения може да намерите тук.

Лайстни със залепване

Универсалният вариант на за поставяне на ценова лайсна. 

Когато сте решили да използвате ценови лайстни със залепване в хладилници, е хубаво да изберете такива, които са издръжливи на ниски температури и конденз. 
Такива лайстни ще ви трябват задължително за най-ниските рафтове на вериткалната хладилна витрина. Вижте повече за тях
При нас може да намерите разнообразие от височини и цветове, за да съчетаете удобство и естетика.

Лайстните от този вид са DBR-TF, които може да разгледате тук.

Тази публикация изчерпва темата за видовете ценови лайсни за хладилници. В общи линии, същата информация е валидна и за металното неутрално оборудване.

При всички случаи, по-добре е да се консултирате и да тествате преди да изберете, за да си спестите нерви и усилия при евентуална грешка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *