Кръстосани продажби на охладени напитки в топлите дни

Кръстосани продажби на охладени напитки в топлите дни

Започва сезонът на високата консумация на безалкохолни напитки. Повишеното търсене изисква адекватно представяне и акцентиране върху категорията в магазините. Хладилната витрина за безалкохолни напитки и бира предполага импулсивност на покупката.

Брандираните хладилници като втора точка на продажба в супер и хипермаркетите са отличен вариант за изграждане на познаваемост към търговската марка. Също така това води и до съществено увеличение на продажбите.  Разположени са в края на обичайния ни маршрут на пазаруване, някъде в съседство с продуктовата категория или където е имало удобно място и възможност за подаване на захранване.

Искам да обърна внимание на една не дотам експлоатирана възможност – „вграждане“ на малки хладилни витрини в основното рафтово оборудване в свързани продуктови категории. Този тип кръстосани продажби привличат вниманието ни като пазаруващи и са точно там, където биха могли да ни напомнят и улеснят пазаруването. Чаша охладен плодов сок или друга напитка са идеалното допълнение към кроасана или шоколада, който ще си купя от секцията със захарни изделия например.

Полезна информация

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *